1137 Budapest

Szent István krt. 24. II. emelet 7.

Időpontkérés: +36 1 785-98-95

+36 30 870-74-27

+36 30 372-68-32

info@koc.hu

Mycoplazma, ureaplazma

A mycoplasma és ureaplasma fertőzés

A mycoplasma és ureaplasma fertőzés tünetei sokrétűek, sok betegséget okozhatnak. A különböző Mycoplasma fajok és a velük rokon Ureaplasma urealyticum gyakran telepednek meg férfiak és nők húgyúti-nemi szervi területein. Sokféle betegséget okozhatnak,de a gyakran észlelt baktérium hordozás miatt több kórképben egyelőre csak feltételezni lehet szerepüket.

Milyen betegségeket okozhatnak a Mycoplasmák és az Ureaplasma?

A Mycoplasmák és az Ureaplasma szerepét számos betegségben bizonyitották illetve feltételezik.
Férfiakban húgycső gyulladást, prosztata gyulladást okozhatnak.
Nőkben hüvelygyulladást, bakteriális vaginózist, kismedencei gyulladás vetélést, koraszülést, gyermekágyi lázat idézhetnek elő.
Mindkét nemben húgyúti betegségek, vesekövesség kialakulásban lehet szerepük, és szövődményképpen izületi gyulladást okozhatnak.

Hogyan igazolható a Mycoplasma, Ureaplasma fertőzés?

A fertőzést modern laboratóriumi vizsgáló módszerekkel lehet kimutatni. A szokványos baktérium tenyésztésből ezek a fertőzések nem derülnek ki, speciális tenyésztési eljárásra vagy genetikai alapú tesztekre van szükség a fertőzés igazolásához.

A vizsgálatot férfiakban húgycső váladékból, vizeletből, prosztata masszázs utáni vizeletből, ondóból, nőkben hüvely illetve méhnyaki váladékból, vizeletből végezzük.

Hogyan készüljünk mintavételre?

Kezelhető a Myoplasma, Ureaplasma fertőzés?

Igen, a fertőzés antibiotikumokkal hatékonyan kezelhető.

Egy kedves páciensünk írta:

"Ha a Körúti Orvosi Centrumot választom, biztos lehetek benne, hogy mindig találnak megoldást a problémámra. Kedves, segítőkész, magas szaktudású orvosok, tiszta, igényes rendelő. Kell ennél több?"

Időpontfoglalás