1137 Budapest

Szent István krt. 24. II. emelet 7.

Időpontkérés: +36 1 785-98-95

+36 30 870-74-27

+36 30 372-68-32

info@koc.hu

Felnőttkori fitymaszűkület

A felnőttkori fitymaszűkület

A felnőttkori fitymaszűkület egy kellemetlen és kényelmetlen betegség. A hímvessző különféle okok miatt fellépő gyulladásainak gyógyulása gyakran jár a fityma enyhe beszűkülésével, ezt nevezzük fitymaszűkületnek. Felnőttkori fitymaszűkület akkor alakul ki, ha a gyulladás többször ismétlődik, mert ez előbb-utóbb a fityma jelentős mértékű beszűkülését idézi elő. A felnőttkori fitymaszűkület előbb-utóbb komoly akadályt jelenthet a szexuális aktus kivitelezésében is. Felnőttkori fitymaszűkület esetén feltétlenül szükséges kideríteni az ismétlődő vagy hosszan tartó gyulladások okát, és azt lehetőség szerint célzottan kezelni.
Bejelentkezés vizsgálatra, kezelésre

A felnőttkori fitymaszűkület okai

Felnőttkori fitymaszűkület oka lehet a hímvessző súlyos, gyakran ismétlődő gombás gyulladása; egyéb fertőzések, allergia, irritáció miatt kialakuló gyulladás; a nemi szervi szemölcsök és az azok kezelésére alkalmazott eljárások, illetve néhány ritka, a hímvesszőn kialakuló bőrbetegség (lichen sclerosus, balanitis xerotica obliterans, zoon balanitis). Ezek a betegségek általában kenőcsökkel, tablettákkal jól kezelhetőek, de ha egy bizonyos mértéken túl beszűkül, akkor szükségessé válhat a fityma műtéti eltávolítása (körülmetélés).
Bejelentkezés vizsgálatra, kezelésre

A felnőttkori fitymaszűkület kezelése

Amennyiben az Ön számára is problémát okoz a fitymaszűkület, forduljon bizalommal a Körúti Orvosi Centrum bőr-nemigyógyász szakembereihez (Dr. Várkonyi Viktória, Dr. Tisza Tímea, Dr. Szandányi Réka, Dr. Tóth Béla), akik kivizsgálják az okokat, és hatékony kezelést adnak.

Amennyiben a felnőttkori fitymaszűkület már véglegessé vált, urológusunk Dr. Lőwy Tibor elvégzi a beszűkült fityma eltávolítását. A műtéti beavatkozást igénye szerint helyi érzéstelenítésben vagy altatásban végezzük.

Egy kedves páciensünk írta:

„Ha a Körúti Orvosi Centrumot választom, biztos lehetek benne, hogy mindig találnak megoldást a problémámra. Kedves, segítőkész, magas szaktudású orvosok, tiszta, igényes rendelő. Kell ennél több?”

Időpontfoglalás