1137 Budapest

Szent István krt. 24. II. emelet 7.

Időpontkérés: +36 1 785-98-95

+36 30 870-74-27

+36 30 372-68-32

info@koc.hu

Felnőttkori fitymaszűkület

A felnőttkori fitymaszűkület

A felnőttkori fitymaszűkület egy kellemetlen és kényelmetlen betegség. A fitymaszűkületre jellemző, hogy az előbőr beszűkül, így nehezebben, esetleg fájdalom kíséretében húzható hátra a makkról. Kezelés nélkül számos probléma forrása lehet. Az elégtelen tisztálkodás miatt kórokozók telepedhetnek meg a beszűkült fityma alatt, súlyos, akár gennyes gyulladást okozva. Fennáll a húgyutak fertőződésének a veszélye, mely fájdalommal, a vizeletürítés nehezítettségével és akár a vesemedence gyulladásával is járhat. A beszűkült fityma erőltetett hátrahúzása hegesedéssel járó sérülést is okozhat, mely tovább fokozza a szűkületet, esetleg a makk mögé szorulva akut beavatkozást igényel. A felnőttkori fitymaszűkület előbb-utóbb komoly akadályt jelenthet a szexuális aktus kivitelezésében is. Mivel a felnőttkorban jelentkező fitymaszűkület hátterében általában ismétlődő vagy elhúzódó gyulladás áll, ennek okát feltétlenül ki kell deríteni, és célzottan kezelni.
Bejelentkezés vizsgálatra, kezelésre

A felnőttkori fitymaszűkület okai

A hímvessző gyulladásainak gyógyulása gyakran jár a fityma enyhe beszűkülésével. Ha a gyulladás többször ismétlődik, vagy tartósan fennáll, fitymaszűkület alakulhat ki. A felnőttkori fitymaszűkületet okozhatja a hímvessző súlyos, gyakran ismétlődő gombás gyulladása. Az egyéb fertőzések mellett a fityma beszűkülését okozhatja allergia, irritáció miatt kialakuló gyulladás, nemi szervi szemölcsök és az azok kezelésére alkalmazott eljárások, illetve néhány ritka, a hímvesszőn kialakuló bőrbetegség (lichen sclerosus, balanitis xerotica obliterans, zoon balanitis). Ezek a betegségek általában kenőcsökkel, tablettákkal jól kezelhetőek, de ha egy bizonyos mértéken túl beszűkül, akkor szükségessé válhat a fityma műtéti eltávolítása (körülmetélés).
Bejelentkezés vizsgálatra, kezelésre

A felnőttkori fitymaszűkület kezelése

Amennyiben az Ön számára is problémát okoz a fitymaszűkület, forduljon bizalommal a Körúti Orvosi Centrum bőr-nemigyógyász szakembereihez (Dr. Várkonyi Viktória, Dr. Tisza Tímea, Dr. Szandányi Réka, Dr. Tóth Béla), akik kivizsgálják az okokat, és hatékony kezelést nyújtanak.

Amennyiben a felnőttkori fitymaszűkület már véglegessé vált, urológusunk Dr. Lőwy Tibor elvégzi a beszűkült fityma eltávolítását. A műtéti beavatkozást igénye szerint helyi érzéstelenítésben vagy altatásban végezzük.

Egy kedves páciensünk írta:

"Ha a Körúti Orvosi Centrumot választom, biztos lehetek benne, hogy mindig találnak megoldást a problémámra. Kedves, segítőkész, magas szaktudású orvosok, tiszta, igényes rendelő. Kell ennél több???"

Időpontfoglalás